3. 4. 2012

Red velvet







Recept

(na dort o průměru 25 cm)

Těsto:
500 g hladké mouky, 1 lžička soli, 30 g holandského kakaa, 240 g změklého másla, 300 g cukru krupice, 4 vejce, 480 ml podmáslí, 1 lžíce červeného potravinářského barviva, 1 lžíce octa, 2 lžičky jedlé sody.

Prosijeme mouku, kakao a sůl. V další míse utřeme máslo s cukrem do pěny a přimícháme vajíčka. V podmáslí rozmícháme barvivo. K máslové hmotě, za stálého šlehání postupně přimícháme moučnou směs a podmáslí. Do malé skleničky nalejeme ocet a přidáme sodu. Vzniklou pěnu přišleháme ke směsi. Hmotu nalejeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme asi 60 minut při 180 °C. Po vychladnutí překlojíme na dva pláty.

Krém:
250 g smetanového sýra Philadelphia, 100 g cukru moučka, pár kapek vanilkového aroma, 300 ml smetany ke šlehání.

V jedné míse vyšleháme smetanu dotuha. Ve druhé míse vyšleháme sýr s cukrem a aromatem. Nakonec obě hmoty spojíme. Polovinou krému naplníme dort a druhou polovinou celý dort obmažeme. Nakonec posypeme červenými drobečky :-).